Yrkene

 
 

Kokken

Som kokk kan du få jobb i hele verden, for kokker snakker egentlig samme «språk» – men med ulike dialekter. Kanskje du har lyst til å drive en liten restaurant selv? Eller ser du heller for deg et internasjonalt miljø på et stort hotellkjøkken? Kafé, catering, sykehus, skoler og Michelin-restauranter – kokkeutdanning er det bruk for alle steder.

 

Servitøren

En servitør skal sørge for at gjestene får en skikkelig god opplevelse. Og da snakker vi om langt mer enn å være hyggelig. Gode servitører skal kunne både servering og mat. De presenterer alt fra enkle pastaretter til 10-retters menyer. Aller helst klarer servitøren å få gjestene til å synes at hver enkelt rett smaker enda bedre.

 

Ernæringskokken

Ernæringskokker jobber ofte på store institusjoner hvor det er spesielle krav til maten som lages. I én ende har vi sykehus hvor måltidene skal tilpasses en mengde sykdommer, og hvor pasientene kanskje må lokkes til å spise. I motsatt ende er organisasjoner som Forsvaret, med friske og godt trente mennesker som spiser mye.

 

Reiselivsmedarbeideren

Som reiselivsmedarbeider er du ofte bedriftens ansikt ut mot verden. Derfor er det viktig å yte god service og hjelpe kundene med det de har behov for. Gode språkkunnskaper er en fordel.

Du lærer å bli en god vert eller vertinne og å sy sammen gode reiseopplevelser. Samtidig lærer du å samarbeide og kommunisere med kunder og gjester, kolleger og samarbeidspartnere med varierende kulturell bakgrunn.

 

Konditor

Konditor er et kreativt yrke. Konditoren lager og setter sammen kaker og søkte bakverk. Pynting og ferdigstilling av kaker er en stor del av hverdagen. Som konditor må man må forholde seg til strenge hygiene krav og kunne bruke moderne utsyr. Delikate råvarer skal utnyttes på en økonomisk forsvarlig måte og de ferdigstilte produktene skal komponeres til lekre utstillinger som tar seg godt ut.

 
 
 

Baker

Bakeren jobber med gjærdeiger og baker ulike brød og kakeprodukter. Arbeidet kan enten være både maskinell produksjon og manuelt arbeid. Bakeren produserer bakverk som brød, pizzabunner, kakeprodukter, boller og bagetter.

Bakerfaget er et gammelt håndverk som stadig utvikler seg. Derfor lærer bakeren å  beherske både tradisjonelle og nyere produksjonsmetoder.