20211103_120141.jpg
 

KONDITORFAGET

Konditor er et kreativt yrke. Konditoren lager og setter sammen kaker og søkte bakverk. Pynting og ferdigstilling av kaker er en stor del av hverdagen. Som konditor må man må forholde seg til strenge hygiene krav og kunne bruke moderne utsyr. Delikate råvarer skal utnyttes på en økonomisk forsvarlig måte og de ferdigstilte produktene skal komponeres til lekre utstillinger som tar seg godt ut.

 

Typiske arbeidsoppgaver for en konditor

Konditoren produserer alle typer bakverk, kaker og desserter i tillegg til dekorfigurer, glasur, kremer og konfekt. Arbeidet består av både maskinell produksjon og tradisjonelt håndverk.

Konditoren kjenner til nyere tilberedningsmetoder så vel som tradisjonelle tilberedningsmetodene.

Som konditor har man ansvar for å tilpasse oppskrifter og produksjonsprosesser for å lage gode produkt, god kunnskap om råvarer og næringsinnhold og vurderer kvalitet og pris på råvarer.

 

Jobbmuligheter som konditor

Typiske steder konditorer jobber, er i konditori, bakeri eller i storhusholdninger som hoteller, cruiseskip eller restauranter

 
  • • Bruke sine kreative evner og øye for detaljer i arbeidet
    • Bruke ulike produksjonsmetoder
    • Ha god råvarekjennskap
    • Sette sammen gode komposisjoner

  • • Sørge for høy hygienisk standard i arbeidet
    • Kunne bruke og vedlikeholde produksjonsutstyret
    • Beregne næringsinnhold og fortegne produktene

  • • Kreative evner
    • Godt øye for detaljer
    • Håndverksmessig dyktighet
    • Forståelse for råvarer