NHO Reiseliv holder workshop "Slik sikrer du lærlingene en god tid i bedriften din"
Hvordan sikre et godt arbeidsmiljø for lærlinger? Hva er ditt ansvar som leder, og hvordan kan du best sørge for inkludering mellom ansatte og lærlinger? Dette er blant temaene for NHO Reiselivs workshop 21. oktober
Påmeldingsfrist 18/10. Tid og sted: NHO Reiseliv Oslo den 21 oktober. OBS: begrenset antall plasser
Les mer og meld deg på her: Workshop: Slik sikrer du lærlingene en god tid i bedriften din (nhoreiseliv.no)
Read More
Reiselivselever ved Oppdal vgs. skal være med å arrangere filmfestival
Elever ved Salg og Reiseliv på Oppal skal få fart på markedsføringen og gjennomføring av Ramaskrik - og selv få verdifull erfaring på kjøpet.
Read More
Påmelding innen 10 september :-)
Påmelding innen 10 september
Read More
Konkurransedager er 29 og 30 september 2021. Dag tildeles ved påmelding og skjer under storhusholdningsmessen MENY 2021- EC Dahls bryggeri
Read More
Flere trønderske reiselivsaktører kan skilte med gode tall for sommeren 2021
Melder om en svært god sommer i Trøndelag: - Resultatene har ikke kommet av seg selv. Flere Trønderske reiselivsaktører kan skilte med gode tall for sommeren 2021
Les mer
Read More
Læretid på Røros? Røros hotell søker 2 kokk lærlinger
Kokke lærling i Røros Hotell Gruppen.
Røros Hotellgruppen er den største reiselivsaktøren i fjellregionen og består av Røros Hotell, Vertshuset Røros, Erzscheidergården og Kaffestuggu. Som lærling hos oss vil du ha mulighet til å oppleve og jobbe på alle steder. Besøk gjerne våre nettsteder og les mer om oss.
Read More
Vår medlemsbedrift Troll Restaurant går motstrøms og holder åpent
- Vi har gått motstrøms før vi, og nå gjør vi det igjen, sier Sveinung Sundli på Troll.
Da beskjeden om nedstengning kom mandag, var det sterke reaksjoner og stor skuffelse blant de 16 ansatte ved restauranten på Fosenkaia. Derfor har Lars L. Paulsen og Sveingung Sundli bestemt seg for at de holder åpent, uten alkohol.
Les mer
Read More
850 millioner kroner til omstilling av reiselivs - og serveringsnæringene
Stortinget har bevilget 850 millioner kroner til en tilskuddsordning for reiselivs-, event- og serveringsnæringene. Pengene skal brukes til å gjennomføre prosjekter for nødvendig omstilling og en mer hensiktsmessig tilpasning av den samlede kapasiteten i næringene, samt bygge opp under målet om størst mulig verdiskaping innenfor bærekraftige rammer. Det kan også bety omstilling til andre næringer, der ressursene kan utnyttes bedre.
Les mer
Read More
Vinkelner Henrik ved vår medlemsbedrift ble søndag kåret til Norges beste vinkelner for 5 gang
Det er alltid litt overraskende. Man føler aldri at man gjør det godt nok, og jo flere ganger man vinner stiller man høyere krav til seg selv. Men det er selvfølgelig helt fantastisk. Det har ikke sunket inn ennå, sier en glad vinner til Adresseavisen etter kåringen søndag kveld.
Les mer
Read More
KANDIDAT - JUNIOR WINE AWARDS!
29.-30. mai arrangeres JWA samtidig som NM for vinkelnere i Trondheim. Vår lærling Tor Espen S Ovesen er kandidat
Tor Espen jobber til daglig som servitørlærling i Speilsalen på vår medlemsbedrift Britannia Hotel
Tor Espen er ikke utdannet vinkelner.
Konkurransen blir ikke åpen for publikum men finalen 30. mai livestreames.
Kilde: Norsk Vinkelnerforening
Les mer her: https://vinkelner.no/nm-og-jwa-2021-i-trondheim/
#jwakandidater #jwa2021 #juniorwineawards #norgesbestevinkelner #norskvinkelnermesterskap #nmflyttertiltrondheim #nvfsomms #asisomms
Read More
Mangler du karakter i fag? Fylkeskommunen arrangerer intensivkurs i flere fag
Det tilbys intensive kurs på seks av våre videregående skoler til høsten, og det er viktig at aktuelle deltakere melder seg på innen fristen den 1. august 2021.
Fagene det tilbys kurs i er matematikk, norsk, engelsk, naturfag, kroppsøving og samfunnsfag (de aktuelle fagkodene ligger spesifisert på hjemmesida).
Deltakerne må ha enten 1 eller IV i faget for å kunne delta. Kursene er gratis, men privatistene må betale eksamensavgift.
Se hjemmesida for mer informasjon og link til påmelding: Intensive kurs - Trøndelag fylkeskommune (trondelagfylke.no)
Read More
Tiltak for lærlinger 2021
Trøndelag Fylkeskommune bevilger ekstra tilskudd til lærebedrifter som ansetter lærlinger før 15 juni for å bidra til økt formidling i kokk-, servitør-, resepsjons-, reiselivs- og frisørfaget.
Det er avsatt inntil kr 40.000 i tiltaksmidler for søkere i Vigo med rett til videregående opplæring (ungdoms- og voksenrett) i Trøndelag. For å utløse hele tiltakssummen kreves det at kontrakten er sendt fra Vigo Bedrift til behandling av Trøndelag fylkeskommunen innen 15. juli 2021. Kontrakter inngått etter denne fristen utløser halvt tilskudd frem til 01. september 2021.
Les mer
Read More
Andrea Svendsen, kandidat til Årets unge kokk Bocuse d'Or Norge
Andrea jobber nå som kokk på vår medlemsbedrift Bula Bistro. For å kvalifisere seg måtte kandidatene sende egne oppskrifter: Én faglig utfordrende ganefryd-oppgave lik den kandidatene til Årets kokk fikk, med skrei, lever, rogn og tang. Og Testen; en freestyle-oppgave, som forteller noe om den unge kokkens faglige nivå, identitet, kreativitet og originalitet. De obligatoriske råvarene var velmodnet klippfisk, meierifløte, mandelpotet og vinterlagret gulrot. Her ser dere resultatet til Andrea.
Read More
Kreative løsninger i Koronatiden
Med kreative løsninger har lærerne ved restaurant - og matfag sikret at elevene når alle mål på læreplanen. Dette på tross av strenge koronarestriksjoner
- På tross av et veldig annerledes år med mange restriksjoner, synes jeg vi har vært løsningsorienterte og fått til mye likevel, smiler faglærer Ellen Johansen. LES MER
Read More
Vi ønsker Søstrene Karlsen velkommen som medlemsbedrift:-). PS: De søker lærling
Søstrene Karlsen bar og restaurant har blitt medlemsbedrift hos oss og de søker kokk lærling fra høsten av.
Read More
Våre dyktige servitørlælinger hadde aktivitetsdag med oppdekk, transjering og flambering i går
Våre dyktige servitørlælinger hadde aktivitetsdag med oppdekking, transjering og flambering i går, med Monica Smenes
Read More
Hotell Frøya Vil utdanne kokker på hotellkjøkkenet
Hotell Frøya skal lage et nytt og bedre kjøkken som er bedre egnet for ungdom og undervisning. Nå får de støtte fra Frøya kommunes næringsfond.
Les mer
Read More
Norges Beste restaurant ligger i Trondheim!!
Speilsalen ved vår medlemsbedrift Britannia Hotel er årets restaurant 2020. Fra før har restauranten i Trondheim en Michelin stjerne-nå kan den også bli kåret til Nordens beste. -Dette betyr alt nå midt i pandemien sier kjøkkensjef Christopher Davidsen.
Les mer
Read More
Påbygg for lærlinger ! Nå kan du få påbygg OG fagbrev i løpet av 2 år som lærling!
Fra høsten 2021 har du mulighet til å ta fag som gir deg generell studiekompetanse i løpet av læretiden.
For mer info Trykk her: Påbygg for lærlinger. Trøndelag Fylkeskommune
Read More