Kombo blir ny medlemsbedrift i Opplæringskontoret
Midt i hjertet av Trondheim har Kombo etablert seg som en restaurant med ambisjoner – ikke bare for egen del, men for bransjens fremtid. Nå har de blitt en del av Opplæringskontorets voksende nettverk av lærebedrifter.
Håvard Klempe har lærlingeansvaret på Kombo. Sammen med medeier Jørgen Dons er han tydelig på at det å ta inn lærlinger er et stort ansvar – og en viktig investering.
– Vi ville først etablere konseptet, rutinene og kulturen vår. Nå er vi klare for å ta imot vår første kokkelærling, sier Klempe.
De ønsker å være en arbeidsplass som dyrker frem fagfolk og gir talenter rom for å utvikle seg.
– Vi skal ikke bare være et sted å jobbe, men et sted å lære. Her får man utfordringer og kunnskap man kan ta med seg videre, sier Dons.
Filosofien deres er tydelig: Å bygge noe man kan leve med, ikke bare av. Det handler om stolthet, fellesskap og en kollektiv innsats for å drive bransjen fremover.
– Lærlinger skjerper oss. Det skaper sunn intern konkurranse og gjør oss mer bevisste på faget. Samtidig gir det oss muligheten til å gi noe tilbake, sier Klempe.
Samarbeidet med Opplæringskontoret gir trygghet og struktur. Med støtte til læreplaner, faglig oppfølging og kurs, er Kombo godt rustet til å ta imot sine første lærlinger – blant annet en ung og engasjert matfagstudent som selv tok kontakt.
Kombo ønsker å være et godt eksempel i bransjen, og ser det som en del av sitt ansvar å legge til rette for kompetanseheving – også for fast ansatte. Hos dem kan man både ta vinkelnerutdanning og bygge spisskompetanse innen mat og drikke.
– Det handler om å gjøre ting ordentlig. Vi ønsker å være en trygg, inspirerende og seriøs arbeidsplass – også for dem som står helt i starten av yrkesreisen, sier Jørgen Dons.