Fra læretid på Bula til Bocuse d’Or

 

For Melina startet alt på Bula Neobistro i Trondheim, en av våre medlemsbedrifter. Samholdet og gleden på kjøkkenet ga henne en solid grunnmur – og veien har ført helt til Bocuse d’Or.

Melina startet sin reise som lærling hos vår medlemsbedrift Bula Neobistro i Trondheim. I dag er hun en ambisiøs kokk med erfaring fra flere konkurranser – og med plass på selveste Team Sweden i Bocuse d’Or 2025.

Det hun husker aller best fra læretiden, er samholdet.

– Vi ble som en liten familie, både på og utenfor jobb. Jeg fikk tidlig ansvar, men kunne alltid stille spørsmål, forteller hun.

– På Bula lærte jeg også at kjøkkenhverdagen skal være morsom – vi lo, tullet og kunne være oss selv, selv om vi jobbet knallhardt for gjestene.

Melina har et sterkt konkurranseinstinkt. Da idretten måtte vike, fant hun utløpet i kokkekonkurranser. Hun har deltatt i alt fra skole- og lærlingkonkurranser til Årets Unge Kokk, Årets Kokk, Nordic Young Chef og på Team Sweden i Bocuse d’Or 2025.

– Konkurransene har gjort meg mer kreativ og lært meg å takle press. Jeg elsker boblen der alt handler om detaljer, fokus og lagånd.

Gjennom årene har jeg bygget et solid og mangfoldig nettverk i kokkefaget, noe jeg ser på som et høydepunkt i karrieren. Oppholdet på Punk Royale i Stockholm førte til at jeg fikk muligheten til å jobbe med Team Sweden i Bocuse d’Or 2025. Jeg har også konkurrert alene i Nordic Young Chef, en utfordrende, men svært lærerik erfaring jeg er stolt av i dag.

Etter en periode med skade og en pause fra kjøkkenet er hun nå klar for nye utfordringer på Y Restaurant i Trondheim.

– Jeg gleder meg til å utforske nye smaker og kjenne på gleden av å være tilbake på kjøkkenet.

For Melina handler kokkeyrket ikke bare om råvarer og teknikker, men også om samarbeid, struktur og ledelse.

– Kjøkkenhverdagen krever planlegging, samarbeid og raske avgjørelser når ting ikke går som planlagt. Jeg har lært mye om både kommunikasjon, stressmestring og det å finne løsninger under press.

Til dagens lærlinger har hun et klart råd:

– Prøv! Si ja til konkurranser, reiser eller nye utfordringer. Det er når du går utenfor komfortsonen at du vokser mest.

 
Marit Klev